Over Hilde

Tolk

Toen ik tolkte voor de Immigratie en Naturalisatie Dienst – dit heb ik gedurende een jaar gedaan – had ik het gevoel dat ik op de verkeerde stoel zat. De vluchtelingen voor wie ik werd ingezet, hadden in de meeste gevallen zwaar traumatische ervaringen achter zich. Het ligt in mijn aard om mensen te helpen als ze het moeilijk hebben, met wat dan ook. Als tolk mocht en kon ik dat niet doen. Uit de aard van mijn functie mocht ik alleen hun ellende hervertellen en de woorden van de ambtenaar aan hen duidelijk maken. Na dat jaar besloot ik de diploma’s te halen voor counselling, coaching, hypnotherapie en regressie. Dat was in 2009. Mijn vertaalbureau, dat ik als beëdigd vertaalster had van 1986 tot 2019, was al die jaren mijn voornaamste bron van inkomen. O ja, en ik was ook nog twintig jaar lerares Engels op diverse middelbare scholen.

Therapeut

In 2011 leerde ik magnetiseren. Niet alleen was daar vraag naar, maar ook fascineerde het fenomeen magnetiseren mij. Als Reiki Master had ik het volste vertrouwen dat ik dat in me had. Ik heb al sinds 2000, naast mijn vertaalbureau, een praktijk als Reiki master, en de nieuwe vaardigheden konden hierin uitstekend worden ingepast. Later leerde ik voor coach, counsellor en hypnotherapeut en in 2013 behaalde ik het hbo-diploma klinische psychologie. Deze kennis komt geweldig van pas in mijn praktijk als therapeut.

Schrijfwerk

Vanuit mijn ervaringen als therapeut heb ik onder mijn schrijversnaam Hilde Thijs een aantal boeken geschreven (Reiki 1*2*3, Fitness voor de Geest, De Boeddha Methode, – deze is helaas uitverkocht – drie zelfhulp- en oefenboeken, en Leergeld, een roman). Deze boeken ondersteunen mijn werk en verduidelijken mijn aanpak en overtuigingen.
Overigens schrijf ik al mijn hele leven voorzover ik me kan herinneren. Talloze gedichtjes en verhalen, op kladpapiertjes, in opschrijfboekjes, later op de computer, mijn telefoontje of tablet. Misschien komen die ooit nog eens op deze blog terecht onder de categorie ‘Werk van vroeger’. Want ik heb het meeste bewaard.

Hilde Huisman-Thijs

Wat mensen zeggen

“De beste manier om te starten is door te stoppen met praten en aan de slag te gaan.”

Walt Disney

“To make life a little better for people less fortunate than you. That’s what I think a meaningful life is. One lives not just for oneself, but for one’s community.”

Ruth Bader Ginsburg

“This crisis and its consequences serve as a warning that only by coming together in a coordinated, global response, will we meet the unprecedented magnitude of the challenges we face. I pray we all heed ‘The Call to Unite’.”

Dalai Lama
May 1, 2020