Hulphond?

Onze hond

Feitelijk is onze hond een hulphond. Hij helpt ons namelijk bij talloze werkzaamheden.

Hij helpt ons bij het werk in de tuin en bij het stofzuigen, door aandachtig toe te kijken of we het wel goed doen, hij helpt ons door op het huis te passen, ongeacht of wij wel of niet thuis zijn. Hij helpt ons in beweging te blijven, simpelweg doordat hij driemaal per dag naar buiten moet voor een frisse wandeling om het hoge gras in de omgeving te bemesten. Daarvoor is ook het hoge gras hem erkentelijk.

Ook als we niet naar buiten gaan, helpt hij ons om regelmatig in beweging te komen, want, zoals u allen weet is zitten dodelijk. Hij zorgt dat we overeind komen omdat zijn bal onder de salontafel is beland, een plek waar hij in sommige gevallen niet, maar wij wel bij kunnen. Met een latje dat speciaal voor dit doel voor handen is tikken we de bal naar hem toe.

En last but not least, hij helpt ons door er te zijn. Elk huis met een waakhond wordt door ongenode gasten overgeslagen, dat weet iedereen. En dat werkt ook zonder bordje op de deur met de mededeling dat er hier zo’n eng beest rondloopt. Dat is trouwens ook een hulpdingetje: wij hoeven dankzij hem niet zo’n eikelig bordje op te hangen. Om de een of andere reden weten de ongenode gasten allang waar de enge beesten exact wonen.

Eng beest én hulphond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s